Riktigt grått…

Idag är livet lika grått och blåsigt som vädret här i Skåne. Livet är inte alltid så lätt att leva, men skam den som ger sig. Jag har en kraft, som på finska heter ”sisu” och på synonymer.se kan man läsa dessa synonymer till ordet: kampvilja, uthållighet, seghet, ihärdighet, tåga, kämpaglöd, go, energi, fighting spirit.

Ibland är det en bra egenskap att ha sisu och ibland mindre bra. Tyvärr kan det bidra till att man blir utmattad. Vilket hände mig för ca två år sedan. Idag är jag ”överkänslig” mot stress och press. Med det menar jag att jag har svårare för att hantera stressade och pressade situationer. Ibland pressar jag mig själv för hårt. Jag håller på att träna mig själv till att klara av att säga nej till saker som jag vet kommer att stressa mig. Det är inte så lätt, för en kvinna (40+) som i hela sitt liv har velat vara alla till lags, vara duktig på jobb och med sina barn, som inte får göra fel, inte får göra andra besvikna osv… 

Min historia är väldigt lång och tänker inte berätta den här och nu. 

Idag hade jag ett möte med en person på en statlig förvaltning. Detta möte gick som det brukat göra, skitdåligt! I många år har jag kämpat och stångats, och det händer ingen förändring. Idag insåg jag, att det kommer det aldrig att göra. När personerna på den statliga förvaltningen, ännu en gång, inte klarar av att gå till botten med problemen…vem ska då klara av det? 

Det har tagit mig lång tid att klara av att be om hjälp och nu när jag tagit modet till att göra det, finns det ingen hjälp att få. Oftast får jag till svar: – Det kan inte vi, den kompetensen eller resursen har inte vi. Ni kanske kan kontakta xxx? De kanske kan hjälpa dig?

Nä, det finns ingen annan som kan hjälpa mig. Det finns bara jag och min sisu. Tack vare den och kärlek från nära och kära, står jag fortfarande på mina ben. Men hur länge till…?

Annonser

Författare: lillsyrransblogg

Ensamstående mamma till två tonårsdöttrar och nystartad kanal på YouTube

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s