Semester…?

Semester vid utmattning…

Annonser

Ny vecka och den är nästan fullbokad redan. Med denna sommaren 2017, är det tre år sedan jag hade en riktig semester. What? Är det säkert flera som undrar. Du går ju ”bara” hemma?

Ja, men riktigt så är det inte. Kanske att jag hade återhämtat mig snabbare då? Om du hade fått hoppa ner i en ryggsäck och följa med mig under en vecka – tror jag inte att någon skulle vilja byta plats med mig! 

Jag letar inte efter sympati eller medlidande; eller något liknande. Jag önskar bara att jag hade kunnat förmedla hur jag mår, på ett sätt som får mina nära och kära att förstå mig bättre. Varför jag oftast inte orkar träffas. Samtidigt som jag är medveten om att det är omöjligt, såvida du inte själv har varit i samma situation. Nu menar jag inte att ingen bryr sig, jag känner att de bryr sig om mig och vill gärna hjälpa till om de kan och får. Jag är lyckligt lottad när det gäller nära och kära.

Men det är där det tar stopp för mig. Jag har svårt för att be om hjälp och vilken hjälp ska jag be om…? När jag har mina dåliga dagar, vill jag bara vara ifred. Men det är då jag behöver hjälp som mest. Vad ska de hjälpa mig med… städa, diska, laga middag, tvätta, väcka mina barn, gå på något av alla mina möten, handla. Listan kan göras lång och ändå kan jag inte se vad de skulle kunna hjälpa mig med.

Istället försöker jag tänka efter, vad är viktigast idag? Vilket kan vara nästan ouppnåbart en sådan dag. Vilket kanske kan låta knäppt för en som aldrig varit utmattad själv. Bara ordet ”utmattad” förklarar sig egentligen​ sig själv, eller…? Här [Stressmottagningen.nu] är en länk, om du vill läsa mer om utmattning.

Jag längtar verkligen efter en riktig semester, men vet att det är omöjligt just nu. Så, det är bara till att gilla läget 😎 

Nu är det dags att fortsätta med dagens lista…

Författare: lillsyrransblogg

Ensamstående mamma till två tonårsdöttrar och nystartad kanal på YouTube

4 reaktioner till “Semester…?”

  1. Strongt av dig att berätta och försöka förklara din situation! Det kan bara skapa förståelse för dig och andra i samma situation.

   Ville fråga dig….i en av dina bloggar så du att du tvättar håret med balsammetoden. Jag har gjort det sedan i februari, men tycker ibland det är svårt att hitta stylingprodukter mm som funkar bra. Skulle du vilja tipsa mig om produkter som du är nöjd med nån gång när du har tid, lust o ork 😉?
   Maila mig gärna.

   Stor kram!
   Bodil

   Gillad av 1 person

   1. Tack ❤❤❤ Det är så många idag som lever i liknande situation, men det är inte många som vågar prata om det…
    Jag har planerat för en film på min YouTube kanal, om vilka produkter jag använder, så håll ut… 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s